Categorieën
Dacht ik aan Eigenlijk te gek Moet beter kunnen

Maffia


uitschuddenBij het zien/horen van dit woord denk je aan Sicilië en Italië. Je krijgt direct associaties met corruptie, afpersing, grote sommen crimineel geld en geweld.
Sinds enkele dagen horen we nu ook over een medische maffia in India. Corrupte artsen verrichten onnodige operaties om veel geld te verdienen.
Is dit de ver van ons bed show, of ook dichterbij?
Hoe is het bijvoorbeeld in het westen gesteld met het reilen en zeilen van de farmaceutische industrie? Ondanks alle regels worden artsen nog steeds met cadeau’s enz.. verleid hun medicijnen voor te schrijven en liefst medicijnen waar patiënten hun verdere leven aan vastzitten!

De bouwfraude heeft een parlementaire enquête doorstaan, maar is ie uitgebannen?
In Europa zien bouw-consortia en multinationals hun kans schoon voortdurend subsidiegeld op te strijken met onnodige, te dure en vaak zinloze bouwprojecten.
De olie-industrie houdt ons al jaren in een wurggreep!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.