Categorieën
Democratie Moet beter kunnen Politiek

Alexander Pechtold


“Tijdens de provinciale en gemeenteraadsverkiezingen kijken de kiezers toch naar de landelijke kopstukken.” Hij zei het echt, op tv! Al eerder betichtte ik in mijn columns de landelijke politici van inmenging in bovengenoemde verkiezingen, vaak ten koste van de lokale groeperingen.
Daarbij komt nog dat de lokale politieke groeperingen nog steeds geen enkele financiële steun vanuit Den Haag krijgen. Ze worden dus in hun mogelijkheden beperkt, aangezien de landelijke politieke partijen deze wel krijgen.
Hij zei nog meer.
“Ik zit nu 6 jaar in de kamer en weet nu eindelijk waar ik de toiletten moet vinden.”
Wat moeten we nu denken van zo’n nationale politicus, die al jaren flexibele werknemers verwacht, die kunnen inspringen op de actuele vraag naar arbeid?
Als je in het bedrijfsleven een inwerkperiode van 6 jaar nodig hebt, zal je het niet lang uithouden.

Politiek wordt door de werknemers die hierin werkzaam zijn, blijkbaar gezien als een ‘bedrijfstak’ die zich niet aan de economische wetmatigheden hoeft te houden. Ze hoeven niet te bezuinigen. Hebben om de haverklap reces. Hoeven geen productiviteit aan te tonen en zeker geen voeling te houden met hun kiezers.

Waar komt het wantrouwen in de politici toch vandaan?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.