Categorieën
Dacht ik aan Moet beter kunnen Wat vind jij/u

Money makes the world go …


… round?
Or go… mad!
Banken, wielrennen, voetballen, reclame, marketing, het zijn allemaal doodnormale menselijke dingen, die dankzij (het grote) geld in een compleet ander daglicht zijn gekomen.
Banken zijn er om je geld aan in bewaring te geven. Wielrennen en voetbal, alle sport biedt een mogelijkheid (actief of passief) te ontspannen.
Reclame is er om producten onder de aandacht van consumenten te brengen, en marketing om te onderzoeken of er een afzetmarkt voor een product is.
Helemaal niets mis mee.
Behalve als er verkeerd mee wordt omgegaan. Als snoodaards geld ruiken en al deze doodnormale menselijke dingen misbruiken om veel geld, vaak heel veel geld te kunnen verdienen.

Kunnen we niet gewoon weer terug naar de essenties van deze normale menselijke zaken? De wereld zal er zeker beter van worden! Banken gaan weer op ons geld passen; wielrenners en voetballer gaan zich weer gewoon sportief met elkaar meten. Het gaat immers om de eer! En reclame en marketing worden weer gewoon ingezet en niet misbruikt bijvoorbeeld in sport en om te misleiden en onterechte winsten te genereren.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.