Categorieën
Moet beter kunnen Wat vind jij/u

Het moet toch anders kunnen!


Ik ben er van overtuigd, dat er -al jaren- een gestaag zeer snel groeiende groep mensen is die vinden dat er iets moet veranderen.

Al jaren zet ik in mijn blogs bomen op om me af te zetten tegen de zaken, waar ik het niet mee eens ben.

In gesprekken ervaar ik dat zeer veel mensen dezelfde mening zijn toegedaan. Vaak begrijpen zij -net zo min als ik- absoluut niet hoe veel mensen die ‘aan de touwtjes trekken’ tot hun beslissingen komen. Het gezonde verstand geeft vaak een geheel andere kijk op de onbegrijpelijke dingen die bijvoorbeeld in de politiek gebeuren.

Samenwerking, maatschappelijke betrokkenheid, onbaatzuchtigheid (wie kent nog de betekenis van dit woord?), solidariteit, tevredenheid,  genoeg is genoeg, delen. Het zijn begrippen die haaks staan op carriere, succes, bezit en financieel maatschappelijk aanzien.

Zelfs kennis en cultuur worden al decennia lang tot eigen gewin uitgebuit. Het ergst is, dat een overgrote meerderheid dit ook volkomen normaal is gaan vinden.
De gezaghebbende filosofen uit de wereldgeschiedenis hebben hierover steevast een andere mening. Niemand heeft het alleenrecht op kennis en cultuur. Kennis is het belangrijkste fenomeen, dat universeel moet worden gedeeld.

Gelukkig is een ongelooflijk grote groep personen op internet die dit onderschrijven en ook in de praktijk brengt. De ‘Community’ die via open standaarden iedereen de gelegenheid geeft mee te bouwen aan projecten, die iedereen ten goede komen, is een hoopgevend voorbeeld.

Alle muzikanten, kunstenaars en anderen, die zich -helaas ogenschijnlijk al jarenlang- wereldwijd voor het ‘vredesdenken’ inzetten een ander.

‘Imagine’ van John Lennon is een van de bekendste. De wereld is niet van iemand, maar een plekje, waartoe we -met alles wat er op aanwezig is- zijn gedoemd samen te leven. Gaat dit ten koste van elkaar of iets, dan zal deze fundamentele fout moeten worden ge-elimineerd.

In plaats van eigen gewin een gezamenlijk streven naar een wereldwijde samenleving.
Dit zal geen utopie blijven als de ‘universele collectieve community’ die nu al op internet zoveel goeds tot stand brengt ook verder gaat dan techniek.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.