Categorieën
Eigenlijk te gek Moet beter kunnen Politiek

Voedingsindustie e.a.


We kennen inmiddels denk ik allemaal de plofkip-campagne. Ter illustratie: onlangs in Portugal kipfilet gekocht bij de slager in de plaatselijke overdekte markt. Zeer benieuwd of die net zo zou spetteren (door geinjecteerd water) als de kip die we in Nederland kopen. Echt! Absoluut geen gespetter!!!

Slaapt de politiek nu al jaren, of kijkt ze de andere kant op?

Als consument wil ik toch kip en niet met onnatuurlijke toevoegingen zwaarder gemaakte producten.
We hebben al de gehalveerde, en dus duurdere(?) producten inmiddels blijkbaar geaccepteerd. Kleinere, maar wel duurdere verpakkingen gaan ook grif over de toonbank (Danoontjes)! En nu ook milieuvijandige toevoegingen als microplastics en de ongelooflijke toename van plastic verpakkingsmateriaal.

Het is toch een politiek fluitje van een cent om onnodige, misleidende, onnatuurlijke en milieuvijandige toevoegingen gewoon te verbieden?
Het je verschuilen achter de eigen verantwoordelijkheid van de consument (VVD) kennen we inmiddels.
Consumenten verwachten van fabrikanten dat zij zich houden aan hun verantwoordelijkheid zuinig om te gaan met grondstoffen. Dat zij ‘eerlijke’ producten leveren en deze zuinig verpakken.
Van de regelgever (Politiek) mag je verwachten dat deze ‘valsspelers’ bestraft, hen het valsspelen onmogelijk maakt en de consument beschermt!
Er zijn voorbeelden te over dat het tegengestelde gebeurt, in naam van de vrije markt. Hierin is ‘ongebreideld valsspelen’ al jaren ongestraft toegestaan.

En de politiek heeft het veel te druk met het verzamelen van steeds meer geld, waarmee ze hun andere belangrijker gevonden taken moet financieren.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.