Categorieën
Financieel Politiek

Banken


Banken maken er ’n potje van. Wanbeleid en grote risico’s. Was dit laatste niet de verantwoording voor de hoge salarissen van de bankdirecteuren? Welk risico? Welke claim krijgen ze nu voor hun kiezen? Vooralsnog staat de politiek machteloos volgens de minister.
snsbankDe SNS-bank, het zoveelste voorbeeld van financieel wanbeheer, waarvoor nu de belastingbetaler weer moet gaan opdraaien.
Wat betalen ze?
Ze betalen de gewone spaarders terug. Ze betalen het personeel, inclusief de verantwoordelijken voor het wanbeleid(?) door, zodat de bank blijft voortbestaan.

De enigen die werkelijk het risico moeten slikken zijn de ‘spaarders’ die meer rente dan de gebruikelijke wilden. De veroorzakers blijven ondanks hun hoge beloningen buiten schot.

Juist dit verhaal illustreert mijns inziens de verziekte financiele markt, waar eigen winst en rendement boven alles gaat. En ondertussen maar blijven belijden dat ‘vertrouwen’ de basis is voor alle financiele transacties.

Wanneer worden ze ‘ns eerlijk?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.