Categorieën
Eigenlijk te gek Financieel Moet beter kunnen

Topsalarissen/bonussen


Elke week komen er nieuwe onthullingen van exorbitante bonussen, salarissen en aan hardwerkende medewerkers niet te verkopen verschillen in inkomen en beloning.
Toch lijken de opstrijkers van deze gelden er weinig scrupules mee te hebben. Ondanks het feit dat het vaak om inkomen gaat, dat niemand ook maar ooit zal kunnen opmaken, wordt het vanzelfsprekend gevonden dat dergelijke beloningen worden verstrekt en geïncasseerd.

Matiging zou zo veel problemen in de wereld kunnen oplossen. Al eerder is gepleit voor genoeg! Al veel meer voor rechtvaardige verdeling van beschikbare middelen, grondstoffen enz… Het lijkt een onuitroeibaar menselijk probleem!

Het meest verontrustend vind ik dat er geen enkel plafond lijkt te bestaan!  jachtRegelmatig ontvang ik mails met foto’s, presentaties en video’s van wat mensen, die niet weten wat ze met hun geld moeten doen, aan luxe, weelde, bling-bling en nutteloosheid laten produceren ten koste van (schaarse) grondstoffen, die de totale wereldbevolking zo hard nodig heeft. Er is niets nieuws onder de zon. Vroeger kon men er ook wat van. Kijk maar naar de bouwwerken die er in de geschiedenis door de ‘have’s’ zijn neergezet. Protserigheid en pronkzucht is en was hen niet vreemd.

Toch is dit tegennatuurlijk voor een biologische soort, die in kuddevorm leeft en met problemen m.b.t. het voortbestaan wordt geconfronteerd.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.