Categorieën
Bloggen

Gezond, gelukkig en rechtvaardig 2013


70 Miljoen euro! Sisss, flits, knal! Het zal voor de politiek wel aanleiding zijn op te merken dat de lasten nog gemakkelijk wat kunnen worden verzwaard. De omzetten van de luxe artikelen in de laatste periode van 2012 zullen voor hen eveneens aanleiding kunnen geven voor dezelfde conclusie. Echt, ik heb het al vaker beweerd en ik ben niet de enige: “De leiding van dit land regeert over een totaal ander land, dan waarin ik woon.”
Natuurlijk kunnen de ouderen uit de directe omgeving van de politici gemakkelijk rondkomen. In mijn omgeving hoor ik echt wel andere geluiden en helaas van ouderen, die hun leven lang trouw hebben gespaard voor hun oude dag!
De gokpaleizen van onze economie “Wall Street, Damrak enz… hebben 2012 weer in de plus afgesloten”. Hebben ze het boetekleed aangetrokken? Dacht het niet! Gewoon back to usual. En de verantwoordelijke (door ‘ons’, ik voel me niet aangesproken) gekozen politici vinden het goed!

Ik vergelijk de ‘praktijkkennis’ van politici altijd met een bezoek van de koningin aan een plaatsje. Voorafgaand aan haar bezoek worden de straten waar ze langs komt gecheckt op oneffenheden en waar nodig gerepareerd, maar in ieder geval grondig opgeruimd. Beatrix krijgt dan -kijkend vanuit haar voertuig- vanzelfsprekend de indruk dat Nederland een opgeruimd landje is.
Ook in de huiskamers van de minima komen de ‘bazen’ van Nederland meestal echt niet! De armoede is echt wel gestegen, maar het aantal miljonairs OOK! ‘Afspraak is afspraak’ geldt alleen voor de bonusjagers, die niet willen minderen.

naar: http://www.spreuktegeltje.nl/Site/
naar: http://www.spreuktegeltje.nl/Site/

Eerlijk, rechtvaardig delen, het zal altijd wel een utopie blijven, zeker in het huidige klimaat van individualisme; begrip voor frauduleuze handelingen (Jan des Bouvrie: “Iedereen doet het toch!”) en de vanzelfsprekendheid waarmee de meer dan modalen hun hoge beloningen rechtvaardigen.

“Wie niet gokt, steelt of erft blijft arm tot hij sterft” was een spreuk op een tegeltje in de serre bij mijn grootouders.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.