Categorieën
Bloggen

Kerst


kerststalIets universeels heeft het wel. ’n Gevoel dat wel heel erg veel mensen hebben. Zo rond de donkerste dagen van het jaar. Het weer lengen van de dagen. Het nieuwe begin. Terugkijken en opnieuw beginnen. Beter doen wat je hebt verprutst of zelfs iets totaal anders gaan doen. Kerstmis zit er middenin.
De kerstkaarten en nieuwjaarswensen zijn weer helemaal terug.
Zo na 12-12-’12 heeft deze jaarwisseling een extra dimensie gekregen. Door de Azteekse jaartelling, die iets periodiek nieuws voorspelde -in periodes overigens, die een mensenleeftijd ver te boven gaan- wordt een omslag verwacht.
embed_mayan

 

http://prezi.com/kdpymtr6x4lp/the-rational-persons-guide-to-the-mayan-apocalypse/
Wat mij betreft mag het de omslag worden van het egoistische, materialistische denken van nu, naar een duurzaam, solidair en gezamenlijk denken. Het denken dat we hier samen opgesloten zitten op een minuscuul klein planeetje en samen de grondstoffen moeten delen, die het totale leven op aarde mogelijk maken. Persoonlijk bezit is hierbij totaal overbodig en a-sociaal.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.