Categorieën
Bloggen

Eerlijk zullen we alles delen


sinterklaasNa het eerlijke avondje hoor ik op het nieuws dat de armoede in Nederland weer is gestegen. Ruim een miljoen Nederlanders moeten nu leven onder de armoedegrens. Wat dit inhoudt weten de  modale, 2x modale en zeker de miljonairs Nederlanders vast niet. Waarschijnlijk ook de politici niet, maar die komen toch zeker ook boven 2x modaal uit schat ik zo.

Waarom maakt de journalist, die het bericht wereldkundig maakt dat de armoede al jaren achtereen stijgt, niet in hetzelfde bericht gewag van de stijging van het aantal miljonairs, het bezoek aan de Miljonairs-Fair, de stijging van hun luxe aankopen en al die fraude- en graaipraktijken door veelverdieners enz…

Het zou me een onderzoek waard zijn van een financieel deskundige, die ‘ns uitrekent of eerlijk delen hier de balans weer in evenwicht zou kunnen brengen.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.