Categorieën
Bloggen Moet beter kunnen Politiek

Amarantis


Ruim 27 jaar in het onderwijs heb ik nog nooit ook maar iets bespeurd over  zichzelf verrijkende bestuurders. Ik vraag me dan ook af wanneer dit in Godsnaam is begonnen? Was dat op het moment dat Den Haag gewaarschuwd werd dat de bankiers naar de VS zouden vertrekken als ze geen hogere beloning zouden krijgen? Ik weet niet meer wanneer dat was. Ik weet wel, dat vele Nederlanders toen zeiden: “OK, gaan!!!”

Nee, ze bleven en de spiraal waar nog steeds geen eind aan komt draait maar verder omhoog. Financiële crisis of niet. Contract is contract. Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Tabaksblat Erecode? Balkenende-norm? Het zijn allemaal loze kreten, die nooit en te nimmer gelden voor zittende veelverdieners/veelgraaiers zo u wilt!

En het ene schandaal na het andere komt aan het licht bij: woningcorporaties, schoolinstituten, zorginstellingen en zelfs politie. Er komt geen eind aan, want de politici snijden in eigen vlees als ze het toekomstige baantje, dat lokt na hun wisselvallige politieke loopbaan, financieel uitkleden. Logisch toch!

Ik weet nog steeds niet hoe dit moet worden opgelost. Genoeg is genoeg, maar dat lijkt niet te gelden voor de have’s. Het ontbreekt al jaren aan krachtdadige politici, die hieraan een eind willen/kunnen maken. Met geld is alles te koop, vooral meeeeeer geld en invloed op het beleid! Alle rentepercentages gaan over de kop als een land of unie zich garant stelt. Want ‘het volk’ betaalt wel via belastingverhogingen. Wie lacht het hardst? Juist…. De gokkers op de kapitaalmarkt.

Al jaren wordt toegegeven dat het systeem niet werkt! Dat vertrouwen de kurk is waar onze economie op drijft. Vertrouwen! Wie vertrouwt de politiek en de graaiers, die de politici in hun macht hebben, nu nog?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.