Categorieën
Politiek

Vrijheid


Onze maatschappij kent gelukkig al vele jaren vrijheid.
Nagenoeg iedereen kan hiervan meeprofiteren. Helaas zijn er ook ‘liberalen’, die asociaal hun vrijheid claimen. We kennen ze allemaal: de aanhangers van de stelregel: ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke. Of zo u wilt: Ieder voor zich en God voor ons allen.

Hoever strekt de vrijheid van een individu?
Stelling: tot de vrijheid van de ander wordt beperkt.

Als iedereen onbeperkte vrijheid claimt, zal de ruimte onbegrensd, uitduiend moeten zijn!
Allen, die bij het bepalen van hun vrijheid uitsluitend van zichzelf uitgaan en geen rekening houden met, of vrijheid claimen ten koste van ’n ander, zijn asociaal!

Wie bewaakt dan de grenzen?
Dat is het probleem. Er is geen grensbewaking. Alleen het uit overtuiging aanvaarden dat, wil je ‘sociale’ vrijheid claimen, je de ander diezelfde vrijheid moet toestaan, kan grensconflicten vermijden. Afdwingen van deze aanvaarding is onmogelijk!
Al jarenlang zien we dat velen, die de mogelijkheden hebben meer vrijheid te pikken, dit schaamteloos doen, met als enige rechtvaardiging: de door hem/haar gedupeerden zijn ‘losers’, of als ik het niet doe, doet ’n ander het wel.

Onze maatschappij is al jarenlang ingericht juist deze strevers naar onbeperkte individuele vrijheid geen strobreed in de weg te leggen.

Ik ga er van uit dat in september 2012 andere keuzes gemaakt gaan worden.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.