Categorieën
Politiek

Bezuinigingen


Ja hoor, als je de Grieken een onmogelijke bezuinigingsopdracht oplegt, moet je jezelf ook aan de regels houden. Ik hoor het De Jager nog zeggen.
En intussen de burgers m.b.v. de gezamenlijke media klaarstomen voor de zoveelste ‘broekriem aanhalen operatie’.

Wat mij opvalt is dat in de politiek nooit wordt gesproken over zelf bezuinigen! Het kabinet trekt zich zo’n drie weken terug om de te nemen maatregelen te bespreken om de ‘crisis’ te bezweren. Voorzien van alle verzorging en alle gemakken, mag ik aannemen. En na die periode hebben ze de crisis dan  ‘weggepraat’.
Het is net als tegenwoordig gebruikelijk bij veel teveel organisaties, er zijn in onze economie teveel mensen, die praten over hoe gewerkt moet worden, dan mensen die dit werk moeten doen. Ik ben benieuwd wat er straks uitrolt? Dat ze iets hebben bedacht om het vertrouwen in het landsbestuur terug te brengen.

Een tip: Als je van een ander vraagt de broeksriem aan te halen, zorg dan dat duidelijk zichtbaar is dat je dit zelf ook doet!

Bij alle maatregelen, die tot nog toe besproken zijn om de Europese crisis het hoofd te bieden heb ik dit nog niet kunnen zien. Noch bij de politici maar net zo min bij de veroorzakers: de ‘spelers’ op de financiële markten, die nog steeds louter bezig zijn met het maximaliseren van hun eigen profijt!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.