Categorieën
Eigenlijk te gek Financieel Opmerkelijk

Sneeuwpret!


Ik mag graag kijken naar sneeuwlandschappen en geniet van de in de sneeuw spelende kinderen. Wat ik echter nog steeds niet begrijp is dat de NS in deze omstandigheden geen treinen meer kunnen laten rijden. Hoorden we hier vroeger nooit over? Komen in de ons omringende landen dezelfde problemen voor?

Zo niet, dan denk ik dat de splitsing en privatisering van overheidsbedrijven, die het allemaal zo veel beter, maar vooral goedkoper, zouden moeten gaan doen hier toch wel eens debet aan zou kunnen zijn.

En ja hoor! Het ligt niet aan de NS! (De treinen zijn er en het personeel ook! Het zou ineens ‘ns anders zijn!) Leuk zo’n opsplitsing! Kunnen we de wissels ook niet aan een gespecialiseerd bedrijf overdoen? Kan ProRail (of hoe de infrapoot op dit moment ook heet, die -zoals gebruikelijk!!! eerst voor miljoenen aan nieuwe logo’s, briefpapier, kantoorgebouwen en overspuiten van materieel kwijt was en toen pas aan het zo broodnodige onderhoud toekwam!- ook aangeven dat het niet aan hen ligt (Alle rails lagen er!).

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.