Categorieën
Manageritus Moet beter kunnen

Waar ging ons belastinggeld naar toe?


Het Sociaal Cultureel Planbureau heeft het onderzocht voor het onderwijs, de zorg en de politie. En wat blijkt? Miljoenen extra, weinig rendement!

Precies in die sectoren waarin de afgelopen jaren steeds meer mensen over het werk zijn gaan praten ten koste van het geld dat besteed werd aan de mensen die het werk werkelijk doen.

Het is een gesignaliseerd probleem, dat niet wordt aangepakt, omdat diegenen, die er een cruciale rol in spelen, de touwtjes strak in handen hebben en hun eigen werk legitimeren door te blijven beweren dat het zéér belangrijk is wat ze doen.

In het bedrijfsleven is de kentering al lang ingezet en is men er al achtergekomen, dat de kosten van deze ‘managementlaag’ niet opwegen tegen de werkelijke baten. In de sectoren door het SCP genoemd, zitten deze personen nog zeer vast in het zadel!

Velen hebben al de overtuiging dat er heel snel weer meer mensen het werk moeten doen en minder mensen erover moeten nadenken en praten hoe het (efficiënter?) gedaan zou moeten worden!!! Wanneer wordt dit weer beleid?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.