Categorieën
Financieel

Vertrouwen


Ons financieel systeem is nog steeds gebaseerd op vertrouwen, vertellen de verdedigers van het systeem voortdurend.
Alleen, is dit vertrouwen het vertrouwen dat iedereen in iedereen moet hebben of alleen het vertrouwen in jezelf?

Volgens mij zie je juist in de wereld van de speculanten mensen die niemand anders vertrouwen dan zichzelf. Hebben ze ook maar enig vermoeden dat hun belegde geld gevaar loopt, of elders meer oplevert, parkeren ze het ergens anders. Degene aan wie ze hun geld beschikbaar hadden gesteld in wanhoop achterlatend, compleet met de werkgelegenheid.

Vertrouwen konden we vroeger in een bank hebben. Daar kon je je geld ter bewaring inleveren. Als je het nodig had kreeg je het terug!

Vertrouwen is een deskundige om raad vragen en een geschikt advies krijgen, dat toegesneden op jouw situatie voor jou het beste is.

Welke vertrouwen staat in onze maatschappij nog rotsvast overeind?
Het vertrouwen in de politiek?
Het vertrouwen in de kerk?
Het vertrouwen in het gezag?
Het vertrouwen in de rechtspraak?
Het vertrouwen in de ander?

Nee, als we de financiële deskundigen moeten geloven, kunnen we alleen de financiële markten, immers gebaseerd op vertrouwen, nog steeds vertrouwen.

De praktijk geeft heel andere ervaringen! De graaiers zaten bij de banken!
Als ons financieel systeem wil standhouden zal het eigenbelang waarmee het is doorspekt een heel eind naar de achtergrond worden geplaatst. Pas dan zal het ooit weer eens als katalysator voor de maatschappelijke processen kunnen gaan fungeren.

zie ook: NEDERLANDS GOUD MOET TERUGGEHAALD WORDEN

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.