Categorieën
Financieel

Er is al een alternatief!


Ik dacht altijd dat uitsluitend de politiek de huidige crisis zou kunnen beteugelen.
Initiatieven die overal ter wereld ontstaan geven gelukkig veel meer hoop op een uitweg uit onze financieël corrupte maatschappij.
Kijken maar ‘ns naar deze documentaire.
Heel toevallig kwamen de fraudes bij internetbankieren en pinnen, die ten koste gaan van de klant en waartegen de banken vooralsnog i.v.m. de kosten geen maatregelen treffen, ter sprake in het programma Nieuwsuur:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Genoeg!
Wat ik al eerder heb gehoord, kwam ook hierin weer naar voren: onderzoek heeft aangetoond dat er een ‘genoeg-grens’ is. Als iemand € 58000,- per jaar verdient kan hij ‘alles’ doen wat hij wil! Meer verdienen maakt steeds hebberiger! Zo erg zelfs dat geen ‘ nou heb ik genoeg’ meer mogelijk is.

Ik denk dat iedereen van dergelijke personen een voorbeeld, zelfs meerdere kan geven!

Schuchter proberen politici ook hun steentje bij te dragen, zoals Cameron.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.