Categorieën
Financieel

Immoreel speculeren


23 december 2011 VARA: Ik keek naar Zembla. Een verhelderend verhaal over de financiële markten en de toestand waarin ze onze maatschappij hebben gebracht.
Zembla: de handel in honger
Het streven naar winst door geld te beleggen waar het het meest rendement oplevert, vaak zonder daarbij te letten op de maatschappelijke gevolgen, blijkt steeds ‘bubbles’ te creëren, (gebakken lucht waarmee je veel geld kunt verdienen), die kunnen uiteenspatten en berooide ‘gokkers’ achterlaten.
Voorbeelden: Internetbedrijven, Amerikaanse hypotheken en sinds kort voedsel. In deze laatste ‘bubble’ creëren ze doodgewoon honger doordat hun ‘speelwijze’ schaarste veronderstelt, die de voedselprijzen opdrijft en daarmee duizenden de honger in drijft.
Nog ontluisterender wordt het als Nederlandse pensioenfondsen (Zorg en Welzijn) en gerenommeerde banken (ABN-Amro) hieraan deelnemen. Woordvoerders ontkennen in alle toonaarden en haasten zich te zeggen dat het -volgens de wet- mogelijk is! De zo door Balkenende geroemde VOC-mentaliteit?
Bekijk de aflevering:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
Schandalig, imorreel, ongewenst en misdadig! De internationale politiek MOET een statement maken om alle speculatie op voor het welzijn van de maatschappij essentiële zaken waaronder: voedsel, energie, nutsvoorzieningen, enz. als misdadig te bestempelen, te vervolgen, veroordelen en onmogelijk te maken.
En… als ze dan ook de wapenindustrie ontmantelen, slaan we alle vliegen in één klap!
Een Gelukkig Kerstfeest en vrede, vrijheid en respect voor ALLE mensen op aarde!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.