Categorieën
Wat vind jij/u

Het gebroken geweertje


Al sinds 1966 zijn vredesbewegingen actief. Al jaren spreken invloedrijke wereldhervormers uit de verre en nabije geschiedenis, op heel verschillende wijze uit, dat geweldloosheid de enige weg is naar een harmonieuze samenleving.
Jezus, Ghandi, Martin Luther King, John Lennon, Donovan, de Volkerenbond was er na de 1e Wereldoorlog voor opgericht en de Verenigde Naties hebben weliswaar geen vrede in hun doelstellingen staan, maar proberen al sinds 1945 in gezamenlijk overleg misstanden e.d. bij de aangesloten landen weg te nemen. En met Kerst zingt iedereen “Vrede op aarde”.

Na het gebroken geweertje, kwam de knoop in de revolver, de ene na de andere beweging ijvert voor vrede, maar wat leveren deze bewegingen op?

Hoe komt het dat deze vaak massale bewegingen, die honderdduizenden mensen de straat op krijgen er maar niet in slagen hun doel te verwezenlijken?

Het antwoord is volgens mij simpel:

  • Macht is -zelfs in democratiën- verslavend en zeer eenvoudig af te dwingen met wapens. De grootste minkukel is het sterkst met een wapen in zijn hand -zeker als dit op afstand gebruikt kan worden!
  • De wapenindustrie heeft vaak nauwelijks last van recessies en levert de politiek zo verschrikkelijk veel op, dat ze zonder scrupules hun vijanden ervan voorzien.

Dus: geen wapenindustrie -> geen oorlog!

Maar: dan moeten de politici (van dictator tot gekozen volksvertegenwoordiger) hun macht -hen door de kiezers gegeven- eindelijk eens aanwenden om deze industrie in de ban te doen. ’t Scheelt een fiks aantal mensenlevens!

“People were meant to be loved & Things were meant to be used. The reason why the world is in such crisis is because Things are being loved & People are being used”– Unknown

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.