Categorieën
Opmerkelijk

Toontje lagervulkaanas, aswolkEr spuwt een vulkaan rook en as de hemel in en onze economie stagneert. Enige tijd geleden deed ’n soortgelijk fenomeen zich voor doordat sneeuwval het verkeer op de grond bemoeilijkte. Het valt me op dat daar op twee manieren op wordt gereageerd. De ene groep mensen geeft een falende overheid de schuld. Een andere groep realiseert zich vol zelfspot, dat we ons maar weer ‘ns moeten neerleggen bij de omstandigheden en ons tempo en onze bewegingsmogelijkheden moeten aanpassen.

Was het zo dat in het geval van de sneeuw inderdaad een ‘politieke schuldige’ verweten zou kunnen worden dat de inmiddels geprivatiseerde en bezuinigende organisaties het sneeuwruimen en dergelijke in orde hadden moeten hebben à la Zwitserland en onze noorderburen. In het geval van de Eyjafjallajokull blijkt dat geen enkel mens hier iets tegen kan doen.

Er zijn nu ook weer twee reacties: Een groep zegt: "Het moet toch niet kunnen dat onze activiteiten zo worden beperkt door een wolk as!" De andere groep geniet van de wolkenloze staalblauwe lucht, zonder netwerk van condensstrepen, de rust zonder het lawaai van de luchtvaart en de natuurgeluiden, die prominenter hun trommelvliezen bereiken en het besef, dat niemand hier iets aan kan doen.

De mens is een biologisch wezen, te gast op deze planeet. Het past ons te realiseren dat wij afhankelijk zijn van de omstandigheden en ons hieraan moeten aanpassen. Politici, die geloven in oplossingen voor alle problemen door regelgeving, worden gelogenstraft. Ik zie nog Wim Kan, terwijl hij Joris Voorhoeve beschrijft, die in zijn driedelig grijs met opgerolde broekspijpen op het strand de aanrollende golven commandeert: "Gaat eb!"

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

2 reacties op “Toontje lager”

=Gaat eb.=
Prachtig slot.
Ik ben blij dat de "natuurmakers" nu eens met lege handen staan. Ongelooflijk toch hoe de mens vernederd wordt door zo’n vulkaantje. 😉
Eindelijk ook eens een reden om al die nutteloze verzekeringen op te doeken. De kleine lettertjes vieren nu hoogtij. Ik zou zeggen: gaat eb.

Natuurlijk aanbevolen
je kunt de natuur niet van bovenaf regelen
zelfs het weer voorspellen gaat al moeilijk
onzin dus al de reactie
aanbevolen groet Robert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.