Categorieën
Democratie Gemeentelijk Politiek

Landelijke politiek manipuleerden gemeenteraadsverkiezingen


Ik ben erg boos over de O N A C C E P T A B E L E, grove, brutale inmenging van de landelijke politiek in de gemeenteraadsverkiezingen van 2010!
Ook de media gaan in deze zeker niet vrijuit. Je kon immers de laatste weken niet om de landelijke partijen heen! Elk radio- en televisie-reclameblok was gevuld met landelijke politieke boodschappen.
De ongesubsidieerde plaatselijke politieke partijen kunnen hier nimmer iets tegen inbrengen! 
Democratisch volkomen onjuist!
Hoe dit verschijnsel in een stevig landelijk protest is om te zetten is nog niet duidelijk.
De kiezer heeft weliswaar gesproken maar de opkomst was laag!
Alle media-aandacht ten spijt geeft deze verkiezingsuitslag geen representatief beeld van de huidige politieke verhoudingen. En… de gemeentelijke politieke verhoudingen zijn niet zuiver naar voren gekomen. 
Voer voor politicologen!

Ik ben overigens zeer blij met de verhelderende analyse van Aad Verbaast:

http://www.vkblog.nl/bericht/303754/De_weggegooide_stemmer

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

5 reacties op “Landelijke politiek manipuleerden gemeenteraadsverkiezingen”

Wat een onzin zeg. Ten eerste zetten lokale afdelingen van landelijke partijen altijd al graag politieke kopstukken uit Den Haag in. Dat gebeurt al zolang er sprake is van het huidige kiessysteem. En ten tweede is het de media die er iets grootst van hebben gemaakt door de komende landelijke verkiezingen te koppelen aan de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren. Uiteraard doet de media dat; daardoor worden die lokale verkiezingen tenminste een beetje interessant voor de grotere media.

Mijn ageren tegen de (in mijn ogen ongeoorloofde inmenging van de landelijke politiek in de gemeentelijke) af te doen als onzin verwerp ik ten stelligste.
OMDAT dit al jaren door de landelijke politici gedaan wordt…
en
de media dit wel MOETEN ondersteunen om de gemeentelijke verkiezingen interessant te maken voor de grotere media…
Het neemt niet weg dat het het DOEL VAN DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN geweld wordt aangedaan.
Dat is de kern van mijn kritiek.
Daarbij komt nog dat diezelfde landelijke politieke organisaties de subsidiëring van plaatselijke politieke groeperingen niet faciliteert.

De verkiezingsdebatten in de media gingen ook nog eens enkel over landelijke thema’s. Gemiste kansen inderdaad.

PvdA verliest 639 zetels. Bos: “We zijn terug!”
De PvdA van Wouter Bos verloor gisteren een aardverschuivende 639 (raads)zetels en is daarmee met afstand de grootste verliezer van GR2010. Dat mocht de pret niet drukken. “Voor iedereen die het nog niet wist of niet wilde geloven: de PvdA is weer terug. We waren al doodverklaard en begraven maar zijn met strijd, zelfvertrouwen, nederigheid en idealisme teruggekomen,” aldus een opgewekte Wouter Bos. Oud-staatssecretaris en groot politiek denker Sharon Dijksma wist het zeker: bij de gemeentereaadsverkiezingen zouden ook wel eens regionale factoren kunnen hebben meegespeeld in de uitslag. „Je ziet dat we in traditionele rode bolwerken als Enschede goed scoren. Al is het natuurlijk duidelijk dat deze verkiezingen door de nationale politiek zijn gedomineerd.” Regionale factoren die van invloed zijn op gemeenteraadsverkiezingen: dat is inderdaad een inzicht dat in het land nog lang zal natrillen. Goed, het is voorbij, het is gedaan. Iedereen en alle partijen gefeliciflapstaart en dat jullie allen het maar net zo goed mogen doen op 9 juni a.s. Vandaag mogen jullie voor een keer uitbrakken. Stuurt er nog iemand even een bloemetje naar Ad Melkert Agnes Kant?

Echt! De politiek is vervreemd van hun kiezer! Het ergste is echter dat ze het zelf niet in de gaten hebben en zelf heilig geloven in hun gelijk. Vaak wordt dit nog ondersteund door het een of ander onderzoeksbureau en dan is het helemaal HUN waarheid.
Het moet echt anders….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.