Categorieën
Politiek

Hypocriet


Hoe hypocriet kan men in Nederland zijn. Al sinds 1996 praat men volgens prins Willem-Alexander over het herinvoeren van vakleerkrachten lichamelijke opvoeding op de basisschool. Is er wat hem betreft nu ineens interesse voor dit item, omdat zijn dochters hiervan zouden kunnen gaan profiteren in de nabije toekomst?

Jarenlang was ik overtuigd lichamelijke opvoeder op diverse basisscholen.
Door besturenfusies bleken de bestuurders steeds verder van de dagelijkse lespraktijk af te komen staan en werden onderwijsvoorzieningen afgestreept tegenover schoonmaakkosten. Mede dankzij de lump sum financiëring die de overheid invoerde.

Bezuiniging na bezuiniging volgde en dit ging voornamelijk  ten koste van de ‘extraatjes’ zoals bijvoorbeeld de speciale gymleraar, een bewegingsexpert.

Dat dit gevolgen heeft gehad zien we nu o.m. aan de bewegingsarme basisschooljeugd en het grote aantal te dikke basisschoolleerlingen.

Hoe komt dit, vraagt men zich af en de politiek laat een duur bureau maar weer ‘ns onderzoek doen, naar een conclusie die ik met mijn gezonde ‘boerenverstand’ al kan bedenken: de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op de basisschool is dankzij het wegbezuinigen van de vakleerkracht lichamelijke opvoeding zienderogen achteruit gegaan.

Zo kan ik ook nog wel iets bedenken op het gebied van de ouderenzorg, de politie en de absurde privatiseringsdrift van diezelfde overheid.

Het moet echt anders en zal prins Willem Alexander hiertoe nu een eerste stap zetten ingegeven door eigenbelang?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Één reactie op “Hypocriet”

in al die jaren sinds 1996 heeft de PvdAsocialen het meest in het pluche gezeten in de regering. Zij zijn verantwoordleijk en de schuldige aan deze nalatigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.