Categorieën
Eigenlijk te gek Moet beter kunnen Opmerkelijk Wat vind jij/u

R E C H T ?


Ons rechtvaardigheidsgevoel wordt vanuit het Limburgse wel weer op de proef gesteld. Mag van een rechter, die volgens mij de weg (even) kwijt is, de politie tijdens een verkeerscontrole de kentekens niet meer scannen i.v.m. mogelijke opsporing van (drugs)criminaliteit. Omdat… de controle ervoor is om verkeersovertredingen op te sporen.

Je kunt dus met een buit van een overval in je achterbak, rustig door rood rijden, want als je hiervoor gepakt wordt, krijg je alleen de boete voor door rood rijden!

Zie ik het verkeerd? Kan IK het niet meer volgen? Of is onze justitie ontspoord?
Als je het goed bekijkt is immers dit gehele apparaat gericht op bescherming van de privacy van de mogelijke dader. Het toezicht op de goede rechtsgang. Een sterke verdediging van de verdachte en vrijspraak met schadevergoeding bij ‘fouten’ van politie of aanklagers.

En de slachtoffers?

Die zijn afhankelijk van vrijwilligers die willen proberen hen bij te staan, voor zover dit mogelijk is, gezien het voorgaande.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.