Categorieën
Financieel Moet beter kunnen

Vervolg: Ik heb het gedaan!


In de voorgaande blog over mijn energiewissel gaf ik aan u op de hoogte te houden. Welnu… ik ben weer terug bij de NUON, nadat ik erachter kwam dat de kWh prijs en gasprijs per m3 op het contract bij OXXIO enkele centen hoger lag dan bij NUON.

Desgevraagd gaf OXXIO aan dat ik een voucher voor gratis stroom had gekregen na een jaar. NUON nam me graag als spijtoptant terug en aldus geschiedde.
Kijk ik vanavond Kassa en hoor weer hetzelfde liedje: "U bent gek als u nu niet overstapt, want het scheelt echt honderden euro’s per jaar!" Ik wordt er gek van!

Overheid neem je verantwoordelijkheid en zorg dat wij redelijk geprijsde stroom krijgen, via een door de overheid goed controleerbaar nutsbedrijf, zonder al dit gewouwel over (tijdelijk) goedkopere energie of… moeten we soms elk contract steeds na enkele jaren weer opzeggen?
Zal op den duur zeker niet goedkoper worden voor iedereen denk ik zo!

Een vrije markt? Aanbieders halen je binnen als de koningin. Als ze je binnen hebben is de service vaak belabberd. Ze verkopen niet wat ik nodig heb, maar wat zij kwijt willen.

Waar is de tijd dat ik een deskundige kan raadplegen en erop vertrouwen dat hij mij adviseert wat het beste voor mij is en niet waar hij/zij het beter van wordt?

In de laatste jaren is mijn consumentenvertrouwen ongelooflijk gedaald. Zelfs mijn overheid kan ik niet vertrouwen. Voorbeelden te over de laatste tijd! 

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Één reactie op “Vervolg: Ik heb het gedaan!”

Beste gerard, het is zo simpel dat overstappen. Maar je moet je wel even goed informeren. Bij Nuon ben ik weggegaan wegens hum belachelijke steun aan Vitesse, die met wanbeleid al miljoenen heeft verkwanseld. Vervolgens heb ik even een uitstapje gehad naar United Consumers. Het was toen even een beetje gedoe, omdat we een nieuwe meter hadden waar niet alles zo duidelijk af te lezen is. Vandaar dat het nog weer een keer over moest. Dit keer ging het echter veel gemakkelijker. Op een vergelijkingssite heb ik mijn gegevens ingevoerd. Ik wilde bij voorkeur groene energie en niet teveel betalen. Oxxio preek inderdaad bovenaan, maar daar had ik via consumentenprogramma’s e.d. al slechte dingen over gehoord. Even googlen en je ziet dat ze de boel oplichten; klachten over z.g. lage tarieven, maar later blijkt dan weer dat je bepaalde zaken zelf moet betalen wat dan bij anderen niet zo is. Vlak daaronder op de ranglijst stond GREENCHOICE. Een goed gefundeerd verhaal over hun milieubeleid plus een van de voordeligsten. Ik mocht mijn meterstanden opnemen, maar dit hoefde niet. Uitgaande van mijn huidig verbruik hebben ze inmiddels mijn voorschot met 30 euro p.mnd verlaagd!
In combinatie met mijn overstap van mijn collectieve zorgverzekering via zilveren kruis naar anderzorg met alleen basisverzekering (had ik bij de andere verzekering ook), bespaar ik nu zo’n 500 euro op jaarbasis. Dus zodoende ben ik op prijsverhogingen e.d. voorbereid! De opzegtermijn van greenchoice is een maand. Dus bevalt het niet dan ben ik zo weer weg. En gaan ze failliet, geen nood, tegenwoordig garandeert de netwerkbeheerder dat je te allen tijde je energie geleverd krijgt. Wim.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.