Categorieën
Financieel Moet beter kunnen Politiek

Ik heb het gedaan!


PDF Afdrukken E-mail

Ja hoor, eindelijk heb ik het gedaan. In 1 week tijd heb ik 2x mijn energiecontract omgezet. De dame van Oxxio, die mij de laatste 2 dagen voortdurend terugbelde heeft gewonnen. Ik ben nu 35% goedkoper uit en zit bij de meest klantvriendelijke energieleverancier van dit moment. Zo verzekerde zij mij. Maar ook bij de prijsvechter die aan de top staat bij ‘Kassa’, v.w.b. de klagers! 

Bij alle telefoongesprekken, die ik de afgelopen weken hierover heb gevoerd, heb ik steevast duidelijk gemaakt dat ik het een van de grootste dwalingen van onze regering vind dat ze onze nutsbedrijven geprivatiseerd hebben.

Ik vind dat onze overheid de plicht heeft ons van betrouwbare energie te voorzien voor de meest redelijke prijs. Dan krijgen niet alleen de durfals, zoals ik nu duidelijk ben, goedkopere energie, maar ook al die burgers die geen zin hebben de ellenlange verkooppraatjes en beloftes van de marketiers en dan steeds “ja” in de telefoon zeggen en dan vastzitten aan weet ik wat welke onvoorziene zaken.
Ik wacht het allemaal af en doe mee met deze ‘gekte’. Eigenlijk ook een beetje omdat Nuon nu ook niet meer ons oude vertrouwde Provinciale Energiebedrijf Noord-Holland is. Maar ik blijf wel bij mijn standpunt dat onze overheid nooit de nutsbedrijven in handen had moeten geven van (buitenlandse) firma’s. Die toch echt alleen maar een winstoogmerk hebben. Die alleen hun (speculerende) op winst beluste aandeelhouders tevreden moeten stellen. En last but not least ook hun (buitenlandse) topmanagers, die na de zoveelste fusie, hun torenhoge bonussen mogen opstrijken. Onze overheid heeft het nakijken en geen enkele vinger in de pap om hier ook maar iets aan te doen. Ik ben wellicht verschrikkelijk ouderwets en zie waarschijnlijk spoken, maar… wie zijn op termijn de dupe? Juist… de consument! Wij dus!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Één reactie op “Ik heb het gedaan!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.