Categorieën
Eigenlijk te gek Moet beter kunnen Politiek

Hoe gaan we verder?


Het doet me deugd dat dankzij de crisis in de financiële wereld en de spin off naar alle andere sectoren in onze westerse economie de laatste tijd steeds vaker fundamentele vragen worden gesteld.
Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die toegeven dat het een en ander goed mis was, en ook nog steeds is!

huis-ronaldino
Huis Ronaldino
Vandaag kreeg ik weer een mailtje met een Powerpointpresentatie over het optrekje van Ronaldino. Zo heb ik er ook een gehad over Dubai, een van de mooiste en duurste auto’s, een met foto’s van de bescheiden huisvesting van Mugabe. Het is te gek voor woorden dat het zover is kunnen komen.

Vrijheid is een groot goed

Als je iedereen onbegrensde vrijheid geeft blijken er velen te zijn die niet met deze vrijheid om kunnen gaan. In gesprekken hoor ik vaak: “Wat zou jij doen?” Dit geeft dan een (valse) algemene legitimiteit aan de protserige rijkdom, die ten toon wordt gespreid.

Zoals ik al eerder heb betoogd, moet exorbitante rijkdom afkeurbaar, ja associaal, kunnen worden genoemd. Want welke rijkom is niet vergaard ten koste van anderen, het milieu, besodemieteren, machtsmisbruik?

Dat een leverancier van zeer luxe artikelen het boetekleed aantrekt en toegeeft dat het ‘over de top’ was de laatste jaren en enkele rijken openlijk genoegen nemen met een ietsje minder, geeft hoop op een betere wereld, met een eerlijker verdeling van onze mondiale rijkdom en welvaart.

Zal ik maar blijven dromen?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.