Categorieën
Democratie Moet beter kunnen Politiek

Wat ik niet snap…


…is dat al die mensen die het onderste uit de kan wilden hebben nu krokodillentranen huilen en zichzelf zo zielig vinden.
Hoorden we ze toen ze de ‘slimme constructie’ aangingen om meer rendement uit hun beleggingen te halen?
Hoorden we ze toen ze hun geld ver weg in IJsland op de bank zetten om de dollartekens in hun ogen te bevredigen?
Nee, nu het een fiasco blijkt, moet de staat hen helpen. Diezelfde staat die inkomsten misliep doordat ze hun geld elders wegzetten.
Je kunt je overigens afvragen welke bank, goed bedrijf, nog voornamelijk belasting aan de Nederlandse staat betaalt, maar dit terzijde.

Laten we nu eindelijk eens toegeven dat de vrije markteconomie alleen aan de grote graaiers de beste kansen heeft gegeven. Die ze dan ook met beide handen hebben aangegrepen!!!
De macht van het geld -dat nota bene vaak niet eens echt bestaat!- moet aan banden. Alleen verantwoordelijke en daadkrachtige politici met gevoel voor het algemeen belang kunnen dit -gesteund door een grote schare kiezers met gezond verstand- voor elkaar krijgen.

Natuurlijk zullen degenen die wel varen bij het huidige ondoorzichtige, roekeloze, op hebzucht gebaseerde financiële systeem, dat nu gelukkig bijna op instorten staat, dergelijke ingrepen proberen tegen te houden. Maar het kan toch niet zo zijn dat al deze gokkers, ‘hebberts’ en zelfverrijkers over de ruggen van de belastingbetalers (kiezers) kunnen gaan/blijven genieten van hun ‘legale diefstal’!
De kiezer heeft het in een echte democratie voor het zeggen!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

2 reacties op “Wat ik niet snap…”

Het grote probleem is dat Uw laatste zin wel juist is, maar niet bewaarheid wordt. Ons democratisch systeem werkt niet. Er is veel teveel vervuiling in. Dat de kiezer 1x per 4 jaar kan corrigeren is een dooddoener.Helaas!

Hier staat precies wat ik ook al 1 dag denk, maar wat ik nog niet hoorde. Voor een half procent meer gingen ze naar een buitenlandse bank. Makkelijk verdiend dachten ze. Hebberigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.