Categorieën
Democratie Politiek

Aan alle politici (en kiezers vooral!)


Vertrouwen
Ik hoor het minister Bos net zeggen:"Ons financiële systeem is gebaseerd op vertrouwen." Welk vertrouwen? Het vertrouwen in degene die ook een nog hoger rendement van zijn investering wil? Het vertrouwen in de topmanagers? Het vertrouwen in de politiek, die de belastingbetalers wil laten opdraaien voor wanbeleid en onverantwoordelijk maatschappelijk gedrag? Het vertrouwen in bijvoorbeeld een ‘eerlijke’ benzineprijs? Het vertrouwen in een redelijke verhouding tussen kost- en verkoopprijs; prestatie en beloning?
De economische wereldorde, gebaseerd op ‘vertrouwen’ dat het wel goed zit met de winstverwachting, staat op instorten. Gelukkig maar, want deze was gebaseerd op ‘wantrouwen, hebzucht, geruchten, prijsopdrijving, macht, goklust en roekeloosheid. De wereldeconomie is geen gokspel! Het is tijd voor een nieuwe economische wereldorde, met eerlijke verhoudingen, redelijkheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeringen in het welzijn van alle wereldbewoners!
De vrije markteconomie heeft bewezen dat als men ‘slimme’ individuen, de ruimte geeft, zij de grenzen van hun hebzucht tot in het oneindige verschuiven.
In de Verenigde Staten zeggen ze dat ze niet weten hoe het nu verder moet.
Nu, de politici die er in slagen redelijkheid, verantwoordelijkheid en solidariteit in het nieuwe financiële systeem (terug?) te brengen, krijgen heus wel weer het vertrouwen van de kiezers/belastingbetalers!
De macht van het geld moet aan banden. Het ‘grote graaien – de legale diefstal’ moet uit de wereld! Speculeren op voedsel, energie, gezondheidszorg en nutsvoorzieningen moet niet mogen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen de enige ondernemingsvorm.
Alleen de (wereldwijde) politiek kan dit bereiken! Wij, de kiezers, moeten hen duidelijk maken dat we dit willen. In Amerika is het op 30 september begonnen, nota bene het land waar de vrije markt is uitgevonden! De kiezers bellen, mailen of melden op een andere manier massaal politici, dat het ANDERS moet. Een eerlijker financieel systeem. Rechtvaardiger, verantwoordelijker, doorzichtiger en vooral ook solidair met allen van goede wil. Het is de hoogste tijd dat kiezers dit wereldwijd aan hun vertegenwoordigers duidelijk maken.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.