Categorieën
Eigenlijk te gek Moet beter kunnen Wat vind jij/u

Criminaliteit kost maatschappij 31 miljard


Weer zo’n onderzoek. Weer een aantal getallen. Weer diverse mensen in rep en roer. Weer een doctorstitel erbij. Weer meer onduidelijkheid. Kan men niet meer gewoon het ‘boerenverstand’ gebruiken?

Criminaliteit kost de maatschappij en de individuele gedupeerde burger natuurlijk geld. Maar wat reken je allemaal mee? In dit onderzoek wordt de letselschade meegerekend. Nou ik kan nog veel méér meerekenen en dan kom ik op een veelvoud van 31 miljard uit!

Waarom wordt al het geld dat het justitieel apparaat opslokt -rechtbanken, rechters, advocaten, ambtenaren, het complete ministerie van justitie, politie, het gevangeniswezen enz… niet meegerekend voor het bepalen wat de misdaad de maatschappij kost?

Het gehele justitiële apparaat is gericht op het bewaken van de rechtsgang en het beschermen van de belangen (en privacy) van de verdachte, die een vermeend crimineel feit heeft gepleegd. Ook als de verdachte schuldig is bevonden wordt nog veel meer geld in hem of haar geïnvesteerd.

Dit staat echter in schril contrast met de hulp die een slachtoffer krijgt. Dit is in Nederland het domein van vrijwilligers, die gedreven door een gevoel van medemenselijkheid slachtoffers bijstaan. Mijn ervaring is dat dit niet zo verschrikkelijk veel inhoudt, ondanks de formulieren die hiervoor worden ingevuld.

Criminaliteit kost de maatschappij veel meer dan 31 miljard, zeker als je de psychische schade ook in geld wilt uitdrukken!!!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

2 reacties op “Criminaliteit kost maatschappij 31 miljard”

Gisteravond nog een reportage gezien over het tekort van leerkrachten, dit zou voor u een mooie kans zijn om een geschikte baan te vinden.
Misschien denkt u dat gaat niemand wat aan, maar ik heb in het zelfde schuitje gezeten.
Overigens, niet in het onderwijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.