Categorieën
Eigenlijk te gek Moet beter kunnen Wat vind jij/u

Terug van weggeweest.


M’n laatste blog dateert al weer van enige maanden geleden. Is er niets gebeurd dan? Zeker wel! Mijn tijd is nog kostbaarder geworden dan toen ik ‘m voornamelijk moest reserveren voor mijn werk.
Het lijkt alsof ik steeds minder tijd beschikbaar heb. Inmiddels ben ik 59 geworden en schrijf ik mijn sollicitaties niet meer in de vaste overtuiging dat ik zal worden uitgenodigd voor een gesprek.
Het nieuwe kabinet is al enige tijd bezig en ik weet nog steeds niet wat ik ervan verwachten moet.
Als in één pennenstreek de sollicitatieplicht voor 57½ jarigen weer kan worden ingevoerd, kan ie toch ook weer -bij gebleken fiasco- kunnen worden afgeschaft. Scheelt me een hoop werk en toch ook wekelijks een flink stuk minder ergernis, teleurstelling en frustratie.

Men schreeuwt om personeel!!!
In het onderwijs ‘moeten helaas’ wel stagiairs en onbevoegden voor de klas. Het werkloosheidscijfer is nog nooit zo laag geweest. In de ICT kunnen de werknemers weer eisen stellen. Geldt dit ook voor 59-jarigen?
Ondanks mijn sollicitatieactiviteiten blijkt men steevast een meer geschikte kandidaat te hebben gevonden. Leeftijdsdiscriminatie? Natuurlijk niet, dat mag toch niet!
Elke week hoor ik weer over die leeftijdgenoten, die eruit gaan met een regeling van 70 to 80% van hun laatst verdiende salaris tot hun pensioen. Hoor ik weer over leeftijdgenoten van wie de functie is opgeheven en die met behoud van hun volledige salaris zonder verdere verplichtingen hun pensioen kunnen afwachten. Elke week zie ik weer dat er in de top geld genoeg is om salarissen, bonussen en andere voordeeltjes aan elkaar toe te spelen.
Dan vind ik het wrang dat ik na 36 intensieve werkzame jaren binnen het onderwijs en de ICT, nog enkele jaren bijstand in het vooruitzicht heb tussen mijn WW-uitkering en mijn pensioen. Maar ik ben niet de enige, want elke week hoor ik ook weer van leeftijdgenoten, die na tig jaren ‘trouwe dienst’ bij dezelfde firma, maar natuurlijk wel een nieuwe baas, de laan uit worden gestuurd zonder enige redelijke tegemoetkoming.
Zij en ik hebben kennelijk iets fout gedaan!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Één reactie op “Terug van weggeweest.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.