Categorieën
Financieel Politiek Wat vind jij/u

Nieuwe kabinet herstelt vervolguitkering WW


Het nieuw te vormen kabinet zal de vervolguitkering voor oudere werkzoekenden moeten herstellen om geloofwaardig te kunnen zijn. Sinds de plotselinge intrekking van deze uitkering op 11 augustus 2003 door minister de Geus is gebleken dat deze maatregel uitsluitend het beoogde bezuinigingseffect heeft opgeleverd. Dat deze maatregel meer oudere werkzoekenden aan een baan heeft geholpen wordt door de cijfers gelogenstraft. In 2004 was het percentage werkzoekende ouderen boven de 55 jaar dat weer instroomde in het arbeidsproces 1,5%, in 2005 is dit gedaald naar 1% en in 2006 wordt voor deze groep zeker geen stijging verwacht ondanks het aantrekken van de economie.
Dit zou de reden voor het kabinet moeten zijn om deze discrimineerde bezuinigingsoperatie met onmiddellijke ingang terug te draaien.

Sinds 1 januari 2004 geldt ook weer een sollicitatieplicht voor werklozen van 57,5 jaar en ouder. Dit leidde tot frustrerende activiteiten voor de kansloze oudere werkzoekenden. Een ambtenaar van het CWI verwoordde het tegenover mij als volgt: ‘… en mag ik u er op wijzen, dat u elke week zult moeten blijven solliciteren totdat u 65 jaar bent!” Een vleugje sarcasme, of puur leedvermaak? Ook de sollicitatieplicht, toentertijd ingesteld om oudere werkzoekenden sneller aan een baan te helpen blijkt niet aan haar doel te hebben beantwoord en zal dus ook weer moeten worden geschrapt.

Realiteitszin en bijsturen naar aanleiding van de praktijk. Als rechtvaardiging voor recente aanpassingen in de regelgeving aangevoerd. Waarom gebeurt dit alleen bij de oprekking van de geluidsnormen voor Schiphol of het toestaan van harder knallend vuurwerk?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Één reactie op “Nieuwe kabinet herstelt vervolguitkering WW”

Vraag: is er al enige beweging te constateren met het weer in ere herstellen van de vervolguitkering.
Met vriendelijke groet,
Gerard Oeters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.