Categorieën
Eigenlijk te gek Politiek

Ouderen steeds rijker/armer


De ene week staat in de krant, dat een onderzoek heeft uitgewezen dat de ouderen steeds rijker worden. Vandaag staat in de krant dat er steeds meer ouderen in de bijstand komen.
Elk onderzoek, ook die onderzoeken die de basis vormen voor regeringsbeleid, kan de uitslag voortoveren die wordt verlangd. Dit vormt dan de rechtvaardiging voor de maatregelen die een regering kan treffen.

Het is me al meer opgevallen dat met een tussenruimte van enkele dagen of weken volslagen tegenstrijdige onderzoeksresultaten in de krant worden vermeld.

Het regeren op intuïtie, op leiderschap, op visie, uit idealisme heeft al deze onderzoeken niet nodig, aangezien de legitimatie van door door zo’n regeerder genomen maatregelen in het begrip ligt, dat mensen met een gezond verstand, ervoor kunnen opbrengen.

René Diekstra vermeldde laatst in zijn column het in de psychologie gehanteerde verschil tussen leiders en managers: Leiders zijn mensen die goede dingen doen. Managers zijn mensen die dingen goed doen. (volgens procedures, resultaten van onderzoeken, voorschriften dus)

Nederland is een land van managers en zeker niet van leiders.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Één reactie op “Ouderen steeds rijker/armer”

Een zaak ter overdenking is ook : Nederland heeft teveel "opgeleide" mensen. Allemaal lieden die vinden dat hun mening geldt en te berde moet worden gebracht. We krijgen van al die mensen hun mening in metingen , enquetes , studies etc. En de media snoepen daaruit elke dag hun paginavulling . Zo worden we dagelijks bezig gehouden met merendeels onzin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.