Categorieën
Financieel Politiek

Wie heeft ook een 'verdampt' prépensioen?


Degenen die de afgelopen jaren zijn overgestapt naar een ander pensioenfonds hebben waarschijnlijk probleemloos de waarde van hun oude pensioenrechten kunnen overdragen.
Wat mij bij mijn overstap op 1 januari 2000 niet duidelijk was gemaakt is dat bij deze overstap mijn prépensioen is ‘verdampt’. 
Jarenlang heb ik VUT-premie betaald voor de toemalige Vutters. Toen de VUT werd omgezet in prépensioen en dus veranderd werd in een verzekering, hebben de sociale partners een overgangsregeling bedacht. Dit houdt in dat voor de werknemers die altijd VUT-premie hadden betaald wordt uitgegaan dat ze vanaf hun 23e hun prépensioen hadden opgebouwd.
Nu heb ik ruim 27 jaar bij het ABP mijn pensioenpremie betaald en slechts 5 jaar bij mijn nieuwe pensioenfonds ASW. Slechts deze 5 jaar tellen mee voor mijn overgangsregeling!

Ik heb het ABP gebeld: "Ja meneer, bedankt voor uw solidariteit en bijdrage, maar wij kunnen niets voor u doen." Het ASW geeft eenzelfde reactie. De Ombudsman Pensioenen vermeldt dat de sociale partners toentertijd bewust deze onrechtvaardigheid niet hebben willen afdekken. Mijn vakbond, de FNV was een van die sociale partners en kan ook niets voor mij betekenen.

Blijft over de enige mogelijkheid om medegedupeerden te vinden en deze bewuste benadeling van individuen aanhangig te maken bij het Europese Hof!

Vandaar:
Wie is ook slachtoffer geworden van deze VUT-prépensioen-omzetting? Samen kunnen we er wellicht via het Europese Hof wèl iets tegen ondernemen.

Neem contact met mij op, of heeft u al een dergelijke actie ondernomen, dan haak ik graag bij uw initiatief aan.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

2 reacties op “Wie heeft ook een 'verdampt' prépensioen?”

Weet een mooi voorbeeld waarom je je niet moet inlaten met die boeven organisaties zoals de FNV. Gelukkig heb ik mijn pensioen helemaal zelf geregeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.