Categorieën
Dacht ik aan

Onderzoekje?


Tegenwoordig wordt nagenoeg alles onderzocht. 11 augustus 2003 schafte de ministerraad de vervolguitkering WW voor 57,5 jarige werklozen af. Doel was de werkhervatting stimuleren en ook de WW lasten terugdringen. Wordt nu -3 jaar later- ook onderzocht of de doelen van deze maatregel zijn bereikt?

Zeker: de oudere werkloze werknemers moeten tot hun 65ste blijven solliciteren. Ze krijgen na het aflopen van hun WW-periode een bijstandsuitkering als ze tenminste geen werkende partner hebben en de overheid heeft over de ruggen van de ongeveer 40.000 personen van 57,5 jaar die na 11 augustus 2003 werkloos werden ruim 60 miljoen euro bespaard.
Zijn er dankzij deze maatregel ook meer 57,5 jarigen weer aan het werk gekomen? De economie trekt aan, de werkloosheid is gedaald, maar zeker niet voor de oudere werkloze werknemer en dit is ook onderzocht.

Als een doelstelling niet wordt gehaald, wordt dan geëvalueerd? In dit geval niet ben ik bang. Die 60 miljoen zijn mooi meegenomen en die 40.000 oudere werklozen zoeken het maar uit, maar wel blijven solliciteren! Stress, frustratie, het gevoel onrechtvaardig te worden behandeld na een vaak lang werkzaam leven, het hoeft blijkbaar niet te worden onderzocht. Het probleem verdwijnt vanzelf door ´natuurlijk verloop´. Je moet namelijk wel over een ijzersterk gestel en dito geestelijke weerstand beschikken om in deze omstandigheden te kunnen overleven.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.