Categorieën
Politiek

De prikkel van de Geus


Minister de Geus is boos op de Metaalwerkgevers, die het wia-gat via een collectieve verzekering hebben gedicht. De prikkels om (weer) te gaan werken  worden erdoor onderdrukt volgens hem.
Leeft die de Geus in dezelfde wereld als ik? Wie zijn zijn adviseurs? Leven die ook in een andere maatschappij? De prik van de Geus heeft bij mij geleid tot een aderlating van jewelste en de dolksteken, die mij voortdurend worden toegediend (afgewezen worden bij sollicitaties) bedreigen mijn gezondheid.

"Je moet je niet zo druk maken," vertellen de re-integratiedeskundigen mij. Wat koop ik daarvoor? De situatie is alleen door de politiek te veranderen. Balkenende I en II hebben vervolguitkering afgeschaft, de 57½ jaar regeling (geen sollicitatieplicht) om zeep geholpen, maar verzuimen te erkennen, dat juist dìe groep werkzoekenden niet meeprofiteert van de aantrekkende economie. 

Ja, nog even een volwaardige begroting erdoor jassen in september, dan kan de Geus zijn prikkels nog even uitbreiden met z´n ww-aanpassingen voor oktober, of misschien ook nog een verbod op nog meer reparaties van wia-gaten door werkgevers? De oppositie zal zijn  mond wel houden en deze prikkels zeker niet als taboe aanmerken. Zij laat de koude sanering van de ´grijze werknemers´ nog even uitvoeren door Balkenende III ("Dan kunnen wij tenminste onze handen op dit punt in onschuld wassen.")

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.