Categorieën
Moet beter kunnen Politiek

Geredigeerde natuurlijke afvloeiing


1150963699-78231
De tekening is van Maarten Melis

Ik ben gisteren weer bij m´n re-integratiecoach van het UWV geweest. Het was haar in één oogopslag duidelijk dat ik nogal met m´n situatie in mijn maag zit. “Hoe gaat het?” was dan ook een retorische vraag.
Ik versloeg mijn recente ervaringen als sollicitant en gaf direct daarna aan, dat het eigenlijk idioot is, dat het kabinet plotseling kan besluiten de sollicitatieplicht voor 57½ jarigen weer in te stellen en de vervolguitkering afschaffen. Dit om de ouderen weer aan het werk te helpen! Nee, het is doodgewoon een koude sanering, waarmee ze zo´n slordige 20 miljoen hebben bezuinigd over de ruggen van de betrokkenen.
“Het lijkt mij zinnig, dat ik u een coaching aanbied om met deze problematiek om te gaan, want zo gaat het niet goed met u.” “Er zijn bureau´s die u kunnen helpen.” opperde mijn coach. “Krijg ik dan wèl respons op mijn sollicitaties?” “Dat zeg ik niet, maar u raakt wellicht iets van uw frustraties kwijt.” “OK, ik heb slechte ervaringen met dat soort sessies, maar alles is beter dan dit.” “U hoort nog van mij!” Nog somberder, dan ik gekomen was, vertrok ik weer.

Het ligt dus blijkbaar toch weer aan mij. Dat minder dan 1% van de 57 jarigen ge-reintegreerd worden in het arbeidsproces; dat, zo lees ik in de krant vandaag: ´Onderzoek van de Yale School of Medicine heeft aangetoond dat ontslag voor oudere werknemers (ouder dan 50 jaar)  fatale gevolgen kan hebben.´ is blijkbaar ook niet relevant. Nee, het ligt aan mijn instelling en ik moet anders met de situatie leren omgaan. Gaan we nu de oorzaak bestrijden of de symptomen?

Zo kom je dus ook van het probleem, dat de vergrijzing op termijn niet meer te betalen is, af. Een door de overheid geredigeerde natuurlijke afvloeiing!
(De tekening is van Maarten Melis)

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.